גב ילק הוא בריכה טבעית ונעימה הנמצאת בסופו של מסלול קצר וקליל שאורכו כקילומטר, או הליכה של מספר דקות מרחבת החניה. במקום משטח סלע רחב, גב נפלא וקירבה לרכב – מה שהופך אותו למקום מושלם לעצירת התרעננות קטנה ופק”ל קפה.
גב ילק הוא מקום שאין שום סיבה שלא לבקר בו אם אתם באיזור (על כביש 40, במרחק של כ-10 דק’ נסיעה ממצפה רמון). הגב הוא חלק מנחל ילק, שהוא אחד מיובליו של נחל נקרות, שמרכז את מצפה רמון לכיוון הערבה. בתקופת החורף הגשומה הנחל מתמלא במים ומתנקז אל הגב – ויוצר בו את הבריכה הנפלאה המושכת משפחות וצעירים רבים.
הגב נמצא מתחת למפל קטן, מקום יפה ומיוחד מאוד בנוף המדברי הסובב. כאשר הוא מלא עד סופו, הוא מגיע לעומק של כ-4 מטרים ושטח פנים של כ-20 מ”ר – מבין הבריכות הגדולות באיזור. עיקר היופי של המקום (לפחות לדעתנו) הם המצוקים השטוחים שמקיפים אותו, מייצרים צל המכסה את הבריכה ויוצרים אווירה נעימה וקסומה.
רוצים להבין על מה מדובר? צילום האוויר הקצר הזה יספיק:
איך מגיעים לגב ילק
הגעה לרחבת החניה: מכביש 40, כ-5 ק”מ מדרום למכתש רמון יורדים מהכביש מזרחה לדרך עפר קצרה. ממשיכים בה לכמה דקות עד ההגעה לרחבת החניה. או בפשטות, כותבים “גב ילק” בווייז.
בפועל, אחרי 10-15 דקות של נסיעה ממצפה רמון תוכלו לראות משמאל לכביש 40 את רחבת העפר שבה אפשר להחנות את הרכב. במידה ופספסתם את הפניה, לא נורא – ישנה פניה נוספת לאחר כ-200 מטר שבה תוכלו לעשות פרסה.
מרחבת החניה, הגישה הנוחה ביותר לגב היא להמשיך 200 מטר על ערוץ הנחל ולרדת לאפיק (בזהירות). על האפיק להמשיך קצת מערבה עד ההגעה למפל שנמצא מאחורי הגב.
מתי להגיע
דבר ראשון, קחו בחשבון שהנגישות והיופי הגדולים במקום מושכים לא מעט מטיילים, כך שהוא עשוי להיות עמוס בימי חג וסופ”ש.
מביחנת התזמון – שימו לב כי המקום נמצא בסיכון לשטפונות, כך שלא כדאי להגיע למקום בזמן גשמים וחשוב מאוד שתתעדכנו מראש מול הגורמים הרלוונטיים לגבי צפי שטפונות באזור. בטיחות לפני הכל!
יחד עם זאת, לאחר שהגשמים הפסיקו, מומלץ מאוד להגיע למקום כמה שיותר מהר – זה יאפשר לכם ליהנות מכמות מקסימלית של מים, שגם יהיו צלולים יותר.
הידעת: נחל נקרות הוא מן הגדולים שבנחלי הר הנגב. אורכו כ-60 ק”מ ושטח אגן הניקוז שלו כ-1,000 קמ”ר, והוא מתחיל בקרבת שפתו הדרומית-מזרחית של מכתש רמון – כ-2.5 ק”מ מפסגת הר עודד – חוצה את כביש מצפה רמון-אילת וממשיך עד חיבורו עם נחל רמון. בקירותיו של הנחל שכבות של אבן חול נובית, והוא מישורי מאד ורחב יחסית למעט עיקול המכונה “פרסת נקרות”, שבו תחום הנחל בין קירות מצוקיים של סלעי גיר.