דיג באילת – כל מה שרצית לדעת

מקומות דיג באילת

בפוסט הבא אנחנו הולכים לכתוב את כל המידע הדרוש למי שרוצה לדוג בעיר הדרומית ביותר שלנו: המשיכו לקרוא על מקומות דיג באילת, מה מותר ומה אסור, וכל שאר המידע החיוני לדייגים באילת. אבל חשוב לנו להתחיל עם תזכורת קטנה לגבי החשיבות של שמירת הסביבה הימית לצד פעילויות הדיג.

אילת, העיר הדרומית ביותר בישראל, היא פנינה תיירותית על שפת הים האדום, המפורסמת בנופיה המרהיבים, המים הצלולים והשונית הטרופית הצפונית בעולם. לצד הצלילה והספורט הימי, דיג הוא אחת מהפעילויות הפופולריות במפרץ אילת, המציעה מגוון עשיר של מינים ימיים ותנאים מצוינים לחובבי דיג.

עם זאת, בשל הרגישות האקולוגית של המפרץ ושמורות הטבע שבו, חשוב להקפיד על חוקים ותקנות הדיג המקומיות, שמטרתן לשמור על המגוון הביולוגי העשיר ולהבטיח את המשך קיומו של העולם התת-ימי הייחודי הזה.

דיג באילת

דיג באילת – כל מה שרצית לדעת

מפרץ אילת נחשב לאחד המקומות היפים בעולם, עם שונית טרופית עשירה ומגוונת. אך יחד עם היופי והעושר הטבעי, חשוב לשמור על חוקי הדיג כדי להגן על הסביבה הימית הרגישה.

אזורי דיג ושמורות טבע

דיג מותר במקומות מסוימים בלבד באילת. ישנם אזורים שבהם הדיג אסור, כמו שמורות טבע ימיות, בהן שמירת המגוון הביולוגי היא בעדיפות עליונה. שימו לב כי הדיג בתוך תחומי השמורות אסור בהחלט.

אבל יש בהחלט כמה מקומות מעולים לדיג באילת, ואפילו כאלו שמתאימים גם לשהות עם המשפחה. למעשה, רוב נקודות הדיג בעיר מתאימות לפעילות משפחתית.

באופן כללי, מותר לדוג לאורך רצועת החוף מצפון לשמורת הטבע, שמתחילה מחוף הווילג’ ודרומה, למעט אזורי רחצה מסודרים ומתקנים כמו המרינות, נמל אילת, ומתקני קצא”א. בטווח הזה יש שפע מקומות נוחים לדיג משפחתי, כגון שוברי הגלים במעגן הרודס, המרינה הדרומית “תור ים”, החופים הפתוחים בקרבת הגבול עם ירדן, לגונת השלום (שם אפשר להקים אוהלים ליד החכות ולישון ליד המים), וגם חוף החשמל.

מה מותר ומה אסור בדיג באילת

  • ערכי טבע מוגנים – מינים רבים של דגים ורכיכות, כמו אלמוגים, צדפות וקווצי עור, מוגנים על פי החוק. אסור לדוג אותם או לפגוע בהם בשום צורה. אם נלכדים בשוגג דגים מוגנים, יש לשחררם מיידית בחזרה לים.
  • שיטות דיג אסורות – שימוש ברשתות זריקה, דיג תת-מימי ברובה, ודיג עם קרסים מרובי עוקצים אסורים בהחלט. בנוסף, דיג בשיטת חטיפה עם קרס מרובת עוקצים הוא אסור.
  • רישוי לדיג – דיג מהחוף בחכה אינו דורש רישיון, אך דיג מכלי שיט או בשיטות מקצועיות (כגון רשתות ומערך קרסים) דורש רישיון מתאים ממשרד החקלאות.

מינים מותרים לדיג

מינים רבים מותרים לדיג באילת, ובהם:

  • מוליתיים (כגון סולטן איברהים)
  • צניניתיים (כגון אינטיאס)
  • סרדיניים ועוד.

עם זאת, ישנם מינים כמו הברקודה הגדולה שהם מוגנים, והדיג שלהם אסור. את רשימת המינים המלאה ושאר ההנחיות ניתן למצוא במסמך הבא (בפורמט pdf) מאתר רשות הטבע והגנים.

הנחיות לשמירה על הסביבה

חשוב לזכור לשמור על הניקיון ולהימנע מהשלכת פסולת לים או לחוף. כמו כן, נסיעה בחוף עם רכבים אסורה, שכן היא פוגעת בסביבה החופית הרגישה.

דגים באילת