אחד הקטעים המיוחדים והדרמטיים ביותר בשביל ישראל לאופניים עובר בין נווה זוהר לנאות הכיכר – מסע רכיבה שעובר דרך נופים מדבריים עוצרי נשימה, תצפיות מרהיבות אל ים המלח, ואתגרים פיזיים שיגרמו לכם להרגיש כל שריר בגוף – אבל יותירו אתכם עם חיוך רחב.
פרטי המסלול
- אורך: כ-27 ק"מ
- טיפוס מצטבר: כ-315 מטר
- דרגת קושי: בינונית – מתאימה לרוכבים עם ניסיון ברכיבת שטח
- סוג השביל: שילוב של סינגלים (Singletrack) ודרכי 4X4
- עונה מומלצת: סתיו עד אביב
- ניווט: השביל מסומן, אך מומלץ להצטייד בקובץ GPX או TRK לניווט מדויק
תיאור המסלול – נווה זוהר לנאות הכיכר
המסלול מתחיל בכניסה לסינגל מכביש 90 ליד נווה זוהר. משם, הרכיבה עוברת דרך נחל פרצים, מישור עמיעז ונחל סדום, עם תצפיות מרהיבות על ים המלח והסביבה. במהלך הרכיבה תעברו ליד מצפור "מצב האדם" של עזרא אוריון, המשקיף על מפעלי ים המלח. השביל ממשיך דרך סינגל חמרית ומסתיים בצומת נאות הכיכר .
נווה זוהר, היישוב הדרומי ביותר לחופי ים המלח, מהווה נקודת פתיחה נהדרת לרכיבה. אפשר להצטייד במים, אוכל וציוד אחר, וליהנות מהשקט המדברי. השביל יוצא מהיישוב ומתחיל לטפס בגבהים – כן, זה מתחיל ישר באתגר.
הקטע בין נווה זוהר לנאות הכיכר כולל טיפוסים וירידות לא פשוטות, עם מקטעים טכניים שמתאימים לרוכבים בעלי ניסיון. השביל מתפתל דרך ערוצי נחל, מישורים פתוחים ואזורים עם נוף ירחי כמעט – חוויה מדברית טהורה.
בדרך תעברו ליד הר סדום המרשים, ממנו נשקף נוף מרהיב של ים המלח והבקעה כולה. מומלץ לעצור לתצפית קצרה – זה אחד מהרגעים ששווים את כל הדיווש.
מדובר בקטע מאתגר ברמת קושי בינונית-גבוהה: חום המדבר, טיפוסים חדים, ואורכו של המסלול דורשים היערכות מוקדמת. הקפידו לקחת כמות מספקת של מים, לבדוק את מזג האוויר (לא לרכוב בקיץ!) ולתאם מראש עם מישהו שיידע איפה אתם.
נאות הכיכר היא יישוב חקלאי שקט בקצה הדרומי של ים המלח. כאן מסתיים הקטע – זמן לנוח, למתוח שרירים, ואולי אפילו להישאר ללילה באחד מצימרי המקום. אם תכננתם להמשיך הלאה – זה מקום מצוין לאגור כוחות.
טיפים חשובים לרוכבים
- מים: אין נקודות מים לאורך המסלול – הקפידו להצטייד בכמות מספקת.
- ציוד חובה: קסדה, כפפות, ערכת תיקון תקרים, משאבה, אוכל, ביגוד מתאים ומכשיר ניווט עם קובץ המסלול.
- בטיחות: שימו לב לשילוט "זהירות מוקשים" באזור תחנות השאיבה – חשוב להישאר על השביל המסומן ולא לסטות ממנו .
הורדת קבצי ניווט ומפות
להורדת קובצי GPX ו-TRK של המסלול, וכן לצפייה במפת המסלול עם נקודות ציון, ניתן לבקר בבלוג של רז גורן.

מסלול שביל ישראל באופניים
שביל ישראל באופניים תוכנן אך טרם סומן במלואו. מקטעי השביל נבנו כך שהרכיבה בכל אחד מהם תהיה חד-יומית (בין 6-8 שעות) ותסתיים במקום שבו שירותי לינה ומים. נכון ליולי 2020, הוכשרו כ-400 ק"מ מתוך תוואי מתוכנן של 1,200 ק"מ והם מחברים את ערד אל מישור עמיעז ואת מדרשת שדה בוקר אל אילת. את כלל המסלול ניתן לרכב בכ-8 ימים רצופים.