בין אם אתם באמצע טיול תרמילאים ארוך או רק קופצים לקמפינג לילי קצר, עששית קמפינג טובה יכולה להקל לכם על החיים. המבנה והתאורה המיוחדים של העששית שימושיים במיוחד בזמן בישול, משחקי מחנה ליליים, או סתם כשיושבים בקבוצה תחת הכוכבים. נכון, אתם יכולים פשוט להשתמש בפנס, אבל תאורת שטח טובה מאירה את כל האיזור, ומקלה על ביצוע משימות הדורשות שתי ידיים.
כדי לתת לכם המלצות ולעזור לכם לבחור תאורת שטח מומלצת עבורכם, שיקללנו את תפוקת האור, חיי הסוללה וקלות השימוש של כל מוצר. ניסינו גם לקבל אינדיקציה לגבי העמידות, יכולת האריזה והערך הכולל של כל עששית. ולמרות שאין מוצר אחד שמושלם לכל אחד – אנחנו מקווים שהתיאור שלנו פה יעזור לכם למצוא את האחד הנכון.
רוצים ללמוד מה הקריטריונים לבחירה מוצלחת? דלגו להמשך.
העששית הכי טובה: דגם Apollo של Black Diamond
מבין כל המוצרים שבחנו בכל רחבי הרשת, דגם “אפולו” של מותג הפנסים המפורסם (והמוצלח) Black Diamond עלה בתור המומלץ ביותר בדי הרבה מקומות. וקל להבין למה: הוא תכליתי, עמיד וקל לשימוש למגוון רחב של פעילויות. הוא מאיר ב-225 לומן ומספק אור נרחב המספיק להקמת מחנה בחושך. הוא כולל יציאת USB המאפשרת טעינה מהירה – אבל גם מאפשרת להטעין את הפלאפון מהסוללה של העששית. המבנה שלו מושלם לשימוש על משטחים לא אחידים, וניתן לתלות אותו בקלות מכבל או על ענף של עץ. ומעבר להכל, העששית הזו קלת משקל וקומפקטית, בטח ביחס לכל הטוב שהיא מציעה.
מה פחות טוב בעששית הזו? המחיר שלה בהחלט לא זול, והיא כנראה פחות תתאים עבור תרמילאים. מצד שני, אם אתם מתכננים טיול למרחק קצר או קמפינג – זו העששית שהיינו בוחרים.
זמן עבודה ברצף: 150 שעות | נטענת
הכי משתלמת: עששית קמפינג של Goal Zero
עששית הקמפינג של Goal Zero היא ההפתעה של המחקר שלנו. מדובר על עששית קלת משקל, סולארית (קרי, נטענת על ידי אור השמש), עם עוצמת אור המתאימה לשימוש אישי. היכולת לכווץ אותה ולדחוף אותה בקלות לתרמיל היא פלוס גדול, ובניגוד לכמה מוצרים דומים מתחרים שהם מתנפחים, היא יכולה לפעול גם אם נוקבה בטעות. העששית נטענת באמצעות פאנל סולארי או חיבור מיני USB, מה שהופך אותה מושלמת גם לשימוש בשטח אבל גם בגינת הבית.
הצד הפחות טוב – היינו שמחים אם עוצמת האור הייתה גבוהה יותר. כמו הרבה דגמים דומים הנטענים על ידי אור השמש, היא אינה מכילה בהירות הזהה לזו של סוללות מסורתיות. בנוסף, לעששית הזו אין יציאת טעינה, כמו בדגמים רבים אחרים, ולכן היא לא תהווה גיבוי לטלפון הנייד שלכם. אבל בסופו של דבר, מדובר על תמורה נהדרת למחיר.
זמן עבודה ברצף: 35 שעות | נטענת + סולארית
שרשרת נורות: גרילנדת לד לשטח מדגם Luci
שרשרת נורות הלד הסולארית מדגם Luci היא אופציה נהדרת לאווירה טובה – ואם אווירה זה מה שאתם מחפשים, היא חייבת להיות חלק מהמאהל או החצר שלכם. הגרילנדה הזו, המופעלת באמצעות אנרגיית השמש, מתאימה לקמפינג או לתליה קבועה בחצר. אם אתם צריכים לטעון אותה ביום מעונן, יש לה גם שקע USB – שיכול לשמש גם בכיוון ההפוך ולהטעין מכשירים אחרים. תיק הנשיאה שלה מקל על האריזה והסחיבה שלה – והכי חשוב, המחרוזת הזו של 20 נוריות הלד מייצרת תאורה בהירה ושופעת.
בצד השלילי יותר, זה לא הכי נוח למצוא איפה להניח את תיק הנשיאה (המצורף) כאשר תולים את הנורות, ולעיתים זה לא פשוט לתפעל את החוט עצמו. מצד שני, יש כל כך הרבה מה לאהוב בגרילנדת הלד הזו, שהיא זכתה למקום בסקירה הזו (ובמרפסת שלי) בכבוד.
זמן עבודה ברצף: 20 שעות | נטענת + סולארית
התאורה הכי טובה: עששית קמפינג The Siege
למרות שהיא קטנה, אל תתבלבלו – העששית הזו היא סוס עבודה. היא מאירה אזורים גדולים (אפילו יותר אם מסירים את כיסוי הפלסטיק האטום שלה, לקבלת אור בהיר ומרוכז יותר), יש לה בסיס מגנטי (מושלם להצמדה שלה לחלק התחתון של מכסה מנוע, למשל) ויש לה עוד כמה תכונות שהופכות אותה לעמידה במיוחד – היא עמידה למים עד עומק של מטר, ניתן לתלות אותה משני כיוונים שונים (וו עליון או ידית צדדית), היא נכנסת בקלות לכיס הג’קט ויש לה מעטפת גומי שמגנה עליה בפני פגיעות.
החיסרון העיקרי של הדגם הזה הוא זמן הפעולה המוגבל ביחס לדגמים אחרים. מצד שני, הוא משתלם מאד (במיוחד למי שסובל מנטיה “לקרוע” את הציוד שלו), ומושלם עבור פעילויות שייט או כל דבר המשלב מים.
זמן עבודה ברצף: 37 שעות | לא נטענת (פועלת על סוללות)
עששית גז מומלצת: Primus EasyLight
באופן אישי אני לא משתגע על פנסי גז, אבל בהחלט יכול להבין את מי שכן. ואם זה הכיוון שלכם, אין יותר טוב מהפנס הקטן והשימושי של Primus. הוא פועל על אותו בלון גז כמו הגזיה שלכם, אינו תופס מקום רב ושוקל רק כ-200 גרם – כך שאם אתם גם ככה סוחבים בלון גז, הוא יהיה אחלה של תוספת.
האור של העששית הזו נעים אך מספיק חזק (עם הספק מקסימלי של 490 לומן), והוא מחזיק כ-10 שעות במזג אוויר חם. הוא עשוי זכוכית, ולכן רגיש לשבירה, אך תיק הנשיאה הקשיח הכלול שומר עליו בהצלחה.
זמן עבודה ברצף: 10 שעות | פועל על גז.
איך בוחרים עששית קמפינג
הנה כמה דברים שעליכם לשקול כשאתם באים לבחור את עששית הקמפינג המושלמת עבוכם:
חשמל מול גז
הבחירה בין פנס חשמלי למנורת גז מסתכמת באילו תכונות אתם מעדיפים. עששיות חשמליות הן שקטות, קלות משקל ובטוחות לשימוש בתוך אוהל. עם זאת, רוב הסוללות מאבדות כמחצית מההספק שלהם כאשר הטמפרטורות יורדות מתחת לאפס, וסוללות נטענות עשויות שלא להחזיק מעמד בטיולים ארוכים.
מנגד, מנורות הפועלות על גז הן בהירות יותר, פועלות לאורך זמן ועובדות היטב בטמפרטורות מתחת לאפס (התפוקה יורדת גם פה, אך לא כמו עבור סוללות). מכיוון שהן משתמשות בלהבה חיה, הן חמות למגע, דורשות הרחקה מחומרים דליקים ודורשות אוורור. בנוסף, ברוב המקרים הן גם שבירות יותר מאשר המוצרים החשמליים.
עוצמת אור
עששית קמפינג צריכה להיות בהירה מספיק כדי להאיר אזור מחנה שלם, אך לא כל כך בוהקת כך שהיא תעוור אתכם באופן זמני אם בטעות הסתכלתם עליה ישירות. לרוב הפנסים יש תפוקת לומן שנעה בין 200 ל-500 לומן, וזה די והותר בכדי להאיר את מרבית שטחי הקמפינג הסבירים. אם אתם מחפשים זוהר נעים יותר, 60 עד 100 לומן יעבדו לא רע בכלל. עששיות חשמליות בעוצמה שמתחת ל-60 לומן יהיו מתאימות היטב לשימוש בתוך אוהל.
משקל וגודל
שקלו כיצד אתם הולכים להשתמש בעששית שלכם. עבור קמפינג אליו מגיעים עם הרכב, משקל וגודל לא יהיו חשובים יותר מדי. אם אתם מתכננים לקחת את העששית אצלכם בתרמיל, אתם תרצו משהו קל יותר שלא יתפוס מקום רב.
עבור מטיילים בשביל ישראל (או בכל טיול תרמילאות ארוך אחר), היינו ממליצים לשקול שימוש בפנס ראש קליל, ולא בעששית קמפינג.
חיי סוללה
אם אתם הולכים על תאורת שטח חשמלית, חיי הסוללה הם שיקול, במיוחד אם אתם יוצאים לקמפינג של כמה ימים. עששיות רבות יעניקו לכם חמש עד עשר שעות של אור גבוה, עם זמנים ארוכים יותר עבור ההגדרות הנמוכות יותר. בלא מעט מקרים זה משתלם לקחת סוללות חד פעמיות נוספות בתור גיבוי, ואם יש לכם מטען סולארי, כדאי שתתאימו אותו לדגם עששית שמאפשר שימוש בסוללות נטענות.
קלות שימוש
לרוב, עששיות חשמליות הן קלות לשימוש: נדלקות בלחיצת כפתור ורמת בהירות האור פשוטה להתאמה. עששיות הפועלות על גז בדרך כלל דורשות קצת יותר עבודה, עם חיבור מיכל הגז והדלקתו.
תכונות נוספות
עששיות שטח רבות מציעות תכונות נוספות, כגון יכולת טעינה של המכשירים החשמליים האחרים שלכם. זה נחמד, אבל היינו ממליצים להתייחס לזה בתור בונוס, ולא בתור העיקר. חפשו תכונות שמשפרות את השימוש העיקרי של העששית: רמת החסינות שלהן בפני מים ואבק, יכולת אור טובה ואפשרות לטעינה סולארית של העששית.