למי שיצא לראות “אולפן שישי” בשבוע שעבר ככל הנראה צפה בכתבה מעניינת של יגאל מוסקו בנושא: “כך החליף בימי הקורונה שביל ישראל את הטיול הגדול של המשתחררים“.
בגדול, הכתבה מספרת על לא מעט צעירים ישראלים, בני 21-22, שמנצלים את הזמן שאחרי הצבא ובמקום לטוס לדרום אמריקה או המזרח הרחוק – כמו שהיה נהוג עד עכשיו אבל בלתי אפשרי בגלל הקורונה – מטיילים בשביל ישראל.
או כמו שאחד המטיילים תיאר את זה: “היו לי כרטיסים לאמסטרדם ולברלין”, סיפר תומר אשכנזי, “קניתי עם עוד כמה חבר’ה מהצוות – הכרטיסים היו לספטמבר וחשבנו שיש עוד סיכוי שנטוס ובסוף לא – ויצאנו לשביל”.
בכתבה הוא ראיין מטיילים שעושים את זה בקבוצה, כאלו שמטיילים לבד, ואפילו בחור אחד מיוחד שעושה את שביל ישראל עם כלב.
וכמו שעוד אחד מהמטיילים תיאר את זה, שביל ישראל מומלץ לאנשים שרצו לטוס ולא יכלו, או כאלו שהתבטל להם הטיול: “זו מין הרגשת חופש כזאת, למרות שאתה כל כך קרוב לבית, אבל אתה גם בהרפתקה שכל הבית שלך על הגב. גם אתה פוגש כל יום אנשים חדשים, אתה רואה מקומות ממש יפים – חלום”.
אולי אנחנו לא אובייקטיבים, אבל באמת שמדובר בכתבה מעניינת, שקצת חיממה לנו את הלב.
שביל ישראל בימי קורונה
אנחנו מקבלים לא מעט שאלות לגבי “האם מותר לטייל בשביל ישראל במהלך הסגר” , “האם יש הגבלת כניסה לשמורות טבע” וכדומה.
התשובה הפשוטה – אנחנו לא כל כך יודעים, כי זה תלוי. ההנחיות משתנות באופן תכוף ובהתאם למצב, ואנחנו ממליצים לבדוק את ההנחיות המעודכנות באתר משרד הבריאות לפני היציאה לשביל.
ואם בכל זאת ההנחיות לא מאפשרות, תמיד אפשר לעשות את השביל באופן וירטואלי דרך Google Street View, כמו שפירטנו בפוסט הזה על מפות לשביל ישראל. זה לא ממש פיצוי הולם, אבל עדיף מכלום.